Hoppa till innehåll

Vänliga februari – kalender som riktar fokus på välmående

Action Calendar - Vänliga Februari

Det finns en organisation som heter Action for Happiness som har till uppgift att försöka hjälpa människor att leva liv som är mer tillfredsställande, att bli lyckligare helt enkelt. Genom att hjälpa individer att med små små aktiviteter påverka sina liv till att bli lite lyckligare så kan det på sikt påverka hela världen.

Denna organisation gör många olika aktiviteter som man kan hitta på deras hemsida. Jag gillar speciellt deras månatliga kalendrar där varje dag har en liten utmaning. Idag när jag skriver detta så är det den 18:e februari. Kalendern är på engelska så jag får göra en egen översättning. Dagens budskap är:

“Titta efter det goda när andra människor gör dig frustrerad.”

Det är en god påminnelse eftersom vår hjärna är bra på att upptäcka hinder, identifiera fiender och problem. Det har blivit så att de som varit bäst på att se problem och överkomma dem har haft god förmåga att överleva i svåra tider. Dessa förmågor har haft en fördel under evolutionen. Men att uppmärksamma det goda och se det hos andra är en egenskap som främjar sociala band som i sin tur stärker samarbete och gruppsammanhållning. Genom att träna på att uppmärksamma det goda hos människor så stärker vi gruppen.

Skriv gärna ut en kalender och sätt upp på anslagstavlan på jobbet och få en påminnelse då och då över vad just du kan göra idag för att öka ditt välbefinnande.