Hoppa till innehåll

Aktiva April

Aktiva April - Dag 1

Daglig kalender för ett lyckligare liv

Ni har väl inte missat att jag finns på Instagram? Där har jag idag postat denna bild och text.

Ny månad ny kalender. Varför envisas jag med dessa ibland väl hurtiga inlägg? Bakgrunden är att det finns en välgörenhetsorganisation (@actionhappiness) som vill sprida lycka och glädje i världen. De har en månatlig kalender med ett tema. Kalendrarna finns på många språk men inte svenska. Så jag har tagit det på mina axlar att översätta kalendern efter bästa förmåga. Gör ni något av det som föreslås så påverkar ni er lycka.
Välkommen till Aktiva April!

Gydja Consulting

boktips på Tema motion

Denna månades tema berör mig på många sätt. Ett sätt är det överväldigade berg av forskning som visar på hur bra det är för oss människor att röra på oss. Om ni är nyfikna på att veta mer så kan jag rekommendera boken Hjärnstark av Anders Hansen. Han går in i detalj på hur mycket motion, vilken sorts rörelse men framförallt vilka effekter motion har på vår hjärna och vårt mående. Jag fann den inspirerande för att faktiskt ändra mitt liv så att rörelse får en större plats i min vardag.

rörelse i vardagen – i livet

Den andra anledningen till att månadens tema om aktivitet berör mig är att jag verkligen får kämpa själv för att få in rörelse. Jag har ännu inte uppnått den grad av motion som jag känner att jag behöver, trots inspirationen från Hjärnstark. Det finns många saker att skylla på, humör, dagsform, sjukdom, årstid, pollen mm. Men nu är våren här och det är Aktiva April. Inga mer undanflykter. Denna månad blir det någon rörelse varje dag.

Yoga varje dag?

Ett tips är också att kolla in min favorityogalärare Adriene. Hon har en gratis yogakanal på Youtube. Om du inte provat så uppmanar jag dig att kolla in någon av hennes jordnära videor. Även hon har en kalender (som jag inte tänker översätta). Nu i april har hon tema ACT (Som förutom agera/handla är ett verktyg som jag använder mig av, Acceptance and Commitment Therapy som är en utveckling av KBT). Vill du röra dig varje dag, varför inte prova en månads yoga med Adriene?

Så är du lite nere någon dag och det känns tungt, försök ta dig ut på en kravlös promenad. Sätt en fot framför den andra. Följ mig på Instagram (@gydjaconsulting)för att få en ny påminnelse dagligen om vad du kan göra för att fylla på ditt liv, din vardag med mer 😊.