Hoppa till innehåll

Styrkebaserat arbete – BOKRECENSION

Styrkebaserat arbete: Hitta, förstå, utforska & utveckla STYRKOR

Detta är min recension på boken Styrkebaserat arbete: Hitta, förstå, utforska och utveckla styrkor av Lotta Wallin.

Det är en liten nätt bok som ger en bra och översiktlig introduktion till positiv psykologi men framförallt så ger hon otaliga övningar och frågor att ställa i arbetet med att hitta och fördjupa arbetet med dina och andras styrkor.

Det är en lättläst bok och det som jag tycker är utmärkande är att de flesta böcker i ämnet annars är på engelska så är det befriande att få ett svenskt vokabulär och det är tydliga och bra illustrationer.

De styrkor som står i fokus är de 24 karaktärsstyrkor som identifieras via testet på VIA Characters hemsida. Jag tycker att det är ett bra val eftersom testet finns på svenska och är gratis att göra. Jag har varit i kontakt med VIA för att höra när de fördjupade rapporterna kan komma på svenska. Dock fick jag svaret att någon sådan plan ej finns men att de fördjupade rapporterna som går att köpa däremot genomgår en omarbetning och snart kommer att finnas i förnyad variant.

Om du har någon som helst intresse av ett styrkebaserat arbetssätt och verkligen tänker jobba med detta så kan jag rekommendera denna bok, samt Lotta Wallins hemsida som bland annat har material som du kan använda när du kartlägger hur du använder dina styrkor i vardagen.

Om du är nyfiken på att anta ett styrkebaserat arbete så är du välkommen att kontakta mig så hjälper jag dig igång. Det kan gälla både en workshop, individuell genomgång eller om du har något annat behov.