Hoppa till innehåll

Återhämtande Juli

Denna handlingskalender från Action for Happiness är framme vid Återhämtande Juli. Kalendern innehåller förslag på saker du kan göra under Juli 2019 för att hjälpa dig att bygga mer motståndskraft och hitta vägar att stå ut med och hantera livets berg-och-dalbana.⁠ ⁠

” Vi kan inte kontrollera vad som händer i våra liv, men vi kan välja hur vi ska agera.”

Resiliens – motståndskraft blir ett lager av välbefinnande, en tränad muskel, som kan hjälpa dig när livet händer. Det kan vara stress, sorg, förändrade relationer eller sjukdom. Hur ska du orka? Vi vet inte när livets hårdare sidor kommer, bara att de kommer. Genom att ta hand om dig dagligen och över tid så stärker du dina välbefinnande muskler och kan klara av en påfrestning bättre än med en otränad muskel.

Här vill jag passa på att säga att vi inte kan stärka oss till att bli oberörda eller att vi aldrig kommer att behöva hjälp. Vitsen med att öva motstånd handlar inte om att göra oss känslokalla och inte alls känna något. Utan att vi ska kunna ha perspektiv och en grund i att se lärdomar, hitta optimism, acceptera känslor men ej totalt vara i grepp av dem.

Självklart är vi inga isolerade öar, och vi kan inte hantera allt. Så oavsett hur mycket motståndskraft du byggt kan du bli totalt golvad av till exempel en förlust. Men du har möjlighet att göra något. Att ge dig styrka när det blåser lite extra, att hantera vardagliga gropar i vägen.⁠

Jag undrar vad är det värsta som kan hända om du tar hand om dig och ger dig lite extra omtanke? Att du slösar lite på omtanke till dig själv? Kan det spilla över till andra?⁠ ⁠

Låt dig inspireras av denna kalender. Följ mig på Instagram för daglig uppdatering med en svensk översättning med utvalda bilder och en liten tanke från mig runt varje dag.