Hoppa till innehåll

Föreläsning – Konsten att bli nöjd med ditt liv

Fullbokat

I november kan du komma och se mig då jag håller en föreläsning i samarbete med Science Park Skövde. Det är gratis men krävs att en bokar sig via deras hemsida.

https://scienceparkskovde.se/sv/event/extra-forelasning-konsten-att-bli-nojd-med-ditt-liv/

Nedan har jag saxat från deras hemsida:

FORSKNINGEN OCH VERKLIGHETEN OCH HUR DU SYR IHOP DEM FÖR ÖKAT VÄLBEFINNANDE

Den första föreläsningen med Naima Skillingshage blev snabbt fullbokad. Vi är glada att kunna erbjuda ännu ett tillfälle av “Konsten att bli nöjd med ditt liv”. Med utgångspunkt i att alla kan påverka sitt välbefinnande håller Naima Skillingshage en inspirerande föreläsning baserad på tillämpad positiv psykologi.

Metoderna är som presenteras är praktiskt tillämpbara direkt i ditt liv och när du går ut från föreläsningen ska du känna att du har de verktyg du behöver för att på egen hand få till det liv du vill leva.

Under föreläsningen får du veta vilka förändringar du bör du satsa på för att maximera ditt välbefinnande och hur du gör för att bli mer nöjd med det liv du redan lever. Mer specifikt behandlas bland annat hur ökat välbefinnande fungerar som en buffert när livet händer, effekten av optimism i vårt liv och hur du kan äga din tid för att hantera stress och känna att du styr ditt liv.

Föreläsningen ska ge dig en tråd att börja nysta i när du ska jobba vidare för att skapa dig det liv du vill leva utifrån det liv du har idag. Du kommer efter föreläsningen att ha en ökad förståelse för hur forskningsresultat från positiv psykologi kan tillämpas i din vardag.

Under föreläsningen får du ta del av allmänmänskliga tips som funkar för så väl egenföretagare, studenter, föräldrar, ensamstående som anställda. Denna lunchföreläsning vänder sig till en målgrupp som är intresserad av att utvecklas, ta till sig ny forskning och har liv som är lite stressiga. Alla som vill utvecklas och bli mer nöjda med sitt liv, men som kanske behöver inspiration, en påminnelse om varför och hur man ska komma igång.

Språknivån kommer att innehålla en del begrepp som förklaras under föreläsningens gång.

OM FÖRELÄSAREN

Naima Skillingshage har studerat positiv psykologi och är akademisk coach med en filosofie kandidatexamen, huvudämne i kognitiv neurovetenskap från högskolan i Skövde. I sitt företag jobbar Naima med att utveckla människor med hjälp av tillämpad positiv psykologi för att öka välbefinnandet, reducera stress och ta makten över sina liv.

SYFTET MED VÅRA LUNCHFÖRELÄSNINGAR

Verksamheten i Science Park Skövde bygger på många människors kunskap och kompetens. Våra lunchföreläsningar har som syfte att låta fler ta del av detta, men också att uppmuntra möten mellan människor. Vi vill ha nyttan för åhöraren i fokus, vilket innebär att föreläsaren utgår från nyttan för publiken snarare än försäljning av sina egna produkter och tjänster.

Vår grundtanke är Pay it forward, därför ställer vi krav på föreläsarna och deras material, allt för att säkerställa att du får ut mesta möjliga nytta av din lunchtimme.