Hoppa till innehåll

Gör gott december

Solbubbla

Vi är inne i den tid på året då många har det tufft. Det blir mörkare, vardagen skriker i varenda minut och gör sig påmind, det skrivs om julklappar, hållbart tänkande och må-bra-tips.

Mitt i allt detta finns du, människan. Jag vill påminna dig om att du är just det, en människa. Mycket av det som finns runt om oss tar oss med på en virvlande dans i tiden. Det är avlutningar, julbord och svarta fredagar.

Glöm inte att du har makten över din tid. Ytterst är det du som bestämmer på hur mycket du ska följa med på , spendera och vart du ska vara. I dessa bråda tider ber jag dig ta tid för att andas och tänka efter. Inte bara fylla på i schemat med allt som ska hinnas med, utan ta dig tid att sålla.

Vad är viktigt för dig? Prioritera. Mår inte du bra så blir det svårt att glädja andra. Att glädja andra kan också göra att vi mår bra själva (OBS! Inte offra oss själva på något välgörenhetens altare för att utnyttjas av andra, utan du vet, sunt förnuft….).

Välj in tid för en promenad i skogen med en vän och en termos med något varmt att dricka. Välj in upptäcktsfärd av välbekanta stigar men med ficklampa. Välj in att baka tillsammans eller knytkalas istället för att bjuda på färdigdukat bord. Välj att glädjas åt det som finns istället för att grämas över det som saknas.

December - godhetskalender

December är snart här. Somliga av er vet att jag på Instagram lägger upp en daglig kalender som jag översätter från Action for Happiness. Syftet är att hjälpa oss alla att göra aktiva handlingar dagligen för att vi ska må bättre och att världen ska bli en lite bättre plats för oss alla. Om du vill hänga på och göra oss sällskap så börjar snart en ny månad som går i godhetens tecken. Tipsa en vän som du vill dela upplevelsen med eller skriv ut hela kalendern och sätt upp på kylskåpet på jobbet. Jag blir tacksam för alla som vill följa med på resan. Följ mig på Instagram om du inte redan gör det @gydjaconsulting