Utvecklande samtal

Jag hjälper dig att äga din tid och ditt liv.

Jag ser människan som en helhet. Det går inte att skilja dig som privatperson från dig som yrkesutövare. Livet har olika perioder, olika faser och olika fokus olika tider på dygnet. Men allt du upplever påverkar dig och spiller över till de olika områdena i livet.

Det är ju inte bara av ondo med problem på arbetet som gör dig irriterad hemma, eller tjafs hemma som får dig att glömma något på jobbet. Utan även positiva saker. En starkare vetskap om vad som motiverar dig, kunskap om vilka av dina styrkor som lättast får dig i flow eller vilken riktning du har i ditt liv får dig ju att vara mer målmedveten, glad och må bättre både hemma och på jobbet.

Mina utvecklande samtal håller jag med individer både i din roll som privatperson eller som chef eller anställd på ett företag. Hör av dig till mig om du vill boka ett möte där vi ser på vilket sätt jag kan hjälpa dig.

Hitta din riktning

Företagskunder

Som företag kan ni anlita mig som en tillgång till er personal. Genom att erbjuda utvecklande samtal till dina anställda så kan ni fånga upp och förhindra psykisk ohälsa, få välmående personal som blir mer effektiv och bidrar till en positiv arbetsmiljö, samt skapa en arbetsplats som aktivt jobbar med stressreducering.

Ge er personal en hälsorelaterad förmån som vittnar om hur ni månar om er personal. Jag erbjuder individuella samtal, gruppsamtal/seminarier samt föreläsningar. Tillsammans kan vi utarbeta en strategi för att jobba med välbefinnandet på ert företag.

Privata kunder

Du kan vilja ha hjälp att få perspektiv på ditt liv. Vad som är mindre bra är vi ofta bra på att hitta, och det som är helt bra också. Men hur ska du kunna bolla alla dessa förbättringar du vill åstadkomma?

Jag kan hjälpa dig att se när målen är orimliga, hjälpa dig att hitta den mer övergripande riktningen och hjälpa dig använda dina styrkor i olika situationer.

Du kan vara nyfiken på positiv psykologi och vilja jobba aktivt med att skapa motståndskraft, hitta dina styrkor och optimera din återhämtning efter stress.

Vad kan samtalet handla om?

Livet är en helhet. Samtalet kan till exempel ha fokus på fysisk eller mental hälsa eller hjälp att prioritera eller utveckla relationer. Du påverkas av förutsättningar, omständigheter och upplevelser. Dessa är utgångspunkten när vi samtalar. Mitt mål är att du ska få med dig verktyg att kunna leva det liv du vill leva, kunna öka ditt välbefinnande och känna hur du kan påverka ditt liv.

Varför behöver du mig?

Många av de saker jag studerat i forskningen är självklara. En gammal dam jag pratade med om positiv psykologi sa:
“-Det där är ju sådant som vi kallade för bondförnuft när jag var ung.”
Visst har hon rätt. Så mycket av det forskningen visar är sådant som vi redan känner till.

Min utgångspunkt i samtalen kommer ur positiv psykologi och i mitt genuina intresse för människor. Nyttan med att ha mig som samtalspartner ligger i att jag är bra på att lyssna, motivera och inspirera. Det kan ge dig mer energi att göra det du behöver för att komma vidare mot dina mål. För att du skall få till den förändring du behöver och vill ha i ditt liv.

Så funkar det

  • Utvecklande samtal har till syfte att få till en förändring. Jag har ansvar för själva samtalsprocessen men resultaten är helt beroende på vad du har för inställning och vad du aktivt gör mellan våra samtal.
  • På första samtalet går vi igenom etiska riktlinjer och dataskyddsförordning som jag följer och du får skriva under ett kontrakt. Vi utforskar nuläget och lär känna varandra.
  • Efter samtalet är slut bestämmer du om du vill boka fler möten.
  • En av förutsättningarna för att utvecklingen och samtalen ska fungera är att vi har ömsesidigt förtroende för varandra. Det är viktigt för mig vid en första kontakt att vi hittar detta förtroende för att se om jag är rätt för dig.

Nu börjar vi!

Boka ett möte med mig eller hör av dig så kan vi träffas och prata om vad jag kan hjälpa dig med och diskutera ett lämpligt upplägg.